Goed om te weten

Vakantiepark Château Cazalères ligt verstopt tussen Middellandse Zee en Pyreneeën, in de nabijheid van het echte Franse dorp Daumazan sur Arize. Résidence Château Cazalères is een gastvrij bungalowpark dat alles heeft voor een onbezorgde vakantie. Dit luxe, 13 ha grote, comfortabele park bestaat uit 138 vrijstaande, volledig ingerichte woningen op kavels tot 720 m2!

Het park is van oorsprong een landgoed rondom het uit 1890 daterend Château. 

Op het park zijn volop faciliteiten voor onbeperkt vakantievertier en speelplezier.

 • een gigantisch zwembad van ca. 700 m2
 • een kinderbad
 • poolbar plus snackbar
 • groot parkeerterrein maar ook afzonderlijke parkeerplaatsen bij ieder huis
 • 2 tennisbanen
 • midget golfbaan
 • volleybal veld
 • trampolines
 • meerdere jeu de boules banen
 • een sfeervol restaurant met bar
 • een ruime salon met grote openhaard in het Château
 • WIFI (ook in ieder huis afzonderlijk)

Het vakantiepark ligt in het idylische plaatsje Daumazan in het departement Ariège. De Ariège staat garant voor rust, ruimte en ongerepte natuur.

Ariège de authentieke regio van Zuid-Frankrijk

De Ariège is een nog ongerept en redelijk onbekend deel van Frankrijk. Des te leuker en des te meer te ontdekken. De Ariège heeft een glooiend landschap met in het noorden akkers en weiden en in het jaargetijde voorzien van kilometers lange velden met zonnebloemen. Richting zuiden oogt de natuur ruiger en zijn de eeuwig besneeuwde pieken van de Pyreneeën zichtbaar. Deze fiere bergtoppen zijn vanuit het park te zien! Naast natuurschoon kent de streek een zichtbare cultuurhistorie en herbergt de Ariège onderaardse rivieren en ontelbare middeleeuwse châteaus, citadels en bastides. Liefhebbers van regionale gastronomie kunnen terecht in een keur aan restaurants!

Daumazan sur Arize

Aan de rand van de meest noordelijke uitloper van het Massif du Plantaurel ligt Daumazan. Daumazan is een dorpje met 700 inwoners gelegen aan het riviertje de Arize. Een klein autenthiek Frans dorpje met voldoende mogelijkheden voor de dagelijkse boodschappen (bakker, kleine supermarkt en slager). Een veel grotere supermarkt ligt op ca. 3 kilometer.

Foix

Hoofdstad van het departement met het kasteel van de graven van Foix en het oude stadscentrum.

Le Mas d’Azil

Klein, gezellig, met leuke Franse pleintjes, een zeer gezellige weekmarkt en een wereldberoemde grot waar u zeker eens in moet kijken. Op mooie zomeravonden is het bungyjumpen vanaf de grotten een enorme bezienswaardigheid. Veel ‘locals’ picknicken langs de weg met uitzicht op de grotten en de sprongen.

Carla-Bayle

Uniek gelegen bastide (versterkt stadje), bekend geworden als geboorteplaats van de protestantse filosoof Pierre Bayle en tweeling gemeente van Rotterdam.

Al sinds mensenheugenis een dorpje waar kunstenaars werken en hun creaties tonen in ateliers.

Chateau de Montségur

Een citadel met reusachtige ruines. Dit was een van de belangrijkste centra van de katharen in dit gebied, tijdens de dertiende eeuw. Het kasteel werd gebouwd op een hoogte van 1207 m. op een rots. Tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen is dit fort het symbool geworden van verzet van de Zuidelijke Graven en hun Kathaarse onderdanen.

Pamiers

Het belangrijkste handelscentrum van de Ariège met een gezellige binnenstad en gezellige markten.

Mirepoix

Van de verschillende bezienswaardigheden is het middeleeuwse marktplein met vakwerkhuizen uniek. Het is geheel omgeven door houten overdekte galerijen, met het Consulshuis als onbetwist hoogtepunt. In de zomer is hier een spectaculair middeleeuws festival. De stad zet de klok dan enkele honderden jaren terug en tooit zich in middeleeuwse sferen.

Tarascon-sur-Ariège

Met Le Parc Pyrenées de l’Art Préhistorique, voor wie alles wil weten over de prehistorie en de onderaardse wereld, die daarmee verbonden is.

Ax-les-Thermes

In het fraai beboste gebergte bij de samenvloeiing van de Lauze en de Ariège ligt op 720 m Ax-les-Thermes. Met zestig verschillende warme bronnen en natuurlijk ook als wintersportplaats bekend.

Saint-Girons

De plaats waar drie rivieren samenkomen. Het is er gezellig, in het bijzonder als er markt is. Maar bovenal de stad die leidt naar interessante plaatsen, zoals St.-Lizier, Audressein, Aulus-les-Bains, Bethmale, Ustou, Guzet en de Cirque de Cagateille.

Toulouse

In het noorden en westen grenst de Ariège aan het departement Haute-Garonne met de hoofdstad Toulouse: La Ville Rose! De roze stad, zo wordt Toulouse ook wel genoemd in Frankrijk. Als u rondloopt door de straten zult u meteen zien waarom; bijna alle gebouwen in het historische centrum zijn gemaakt van dezelfde karakteristieke rode bakstenen. Deze unieke architectuur geeft Toulouse haar onmiskenbare charme. Een stad die alles te bieden heeft en met de auto slechts 1 uur verwijderd is van Résidence Château Cazalères. In Toulouse kunt u ook de beroemde Airbus vliegtuigfabriek bezoeken! Daarnaast is de luchthaven Blagnac de meest gebruikte luchthaven voor vluchten vanuit Nederland.

.

Op vakantiepark Château Cazalères kunt u kiezen uit verschillende te koop staande woningen. Van een rustiek kleine vakantiewoning tot aan een grote woning met genoeg ruimte voor 6 personen. Verspreid over 13 ha liggen in totaal zo’n 138 vakantiewoningen op dit Franse vakantiepark onder Nederlands management. Het overgrote deel van de eigenaren zijn Nederlanders en het vakantiepark is al jaren een geliefde plek voor vakantiegangers om een vakantiehuis te huren tijdens de vakanties in Frankrijk.

Er zijn 4 verschillende type huizen:  Het type Cazaleres is geschikt voor 4 personen. Wilt u een iets groter type en wilt u met meer mensen genieten van uw eigen plekje onder de zon dan is de Campagne wellicht uw keuze. Natuurlijk kan het nog groter. Indien u wellicht overweegt om langere perioden te verblijven op het vakantie park of u zelfs hier permanent te vestigen, dan zou een keuze uit de Espace of Espace de Luxe  wat voor u zijn. Heerlijke ruime woningen waar u genoeg ruimte heeft met een gezin tot 6 personen om te genieten van uw recreatie onroerend goed in Frankrijk.

De bemiddeling bij de aan- c.q. verkoop verloopt in Frankrijk anders dan wij in Nederland gewend zijn. Daarnaast is er de barrière van de taal. Daarom begeleid ik de kopers ook in het gehele proces tot aan de overdracht bij de notaris. Zo krijgt u vooraf veel informatie over de mail, beantwoorden wij al uw vragen en maken we een afspraak voor een bezichtiging waarbij u natuurlijk enkele dagen op het park verblijft. Goed voor te stellen is, dat aspirant kopers het aangenaam en makkelijk vinden om met een Nederlandse zaken te doen zodat niets onbesproken of onduidelijk blijft. Voor mij is het een goed gevoel om de aspirant koper later als mede-eigenaar te ontmoeten op Château Cazalères.

De verkoop procedure verloopt als volgt.

Als u belangstelling hebt voor één van de woningen en eventueel zelfs een bod bij mij uitbrengt, proberen verkoper en koper tot een overeenstemming te komen.

Allereerst zal de woning gecontroleerd moeten worden op, gas, elektra, waterleidingen etc.( Les diagnostics). Mochten er ernstige afwijkingen gevonden worden in de woning dan zullen deze eerst verholpen dienen te worden alvorens de definitieve overdracht kan plaats vinden  (kopers worden in Frankrijk goed beschermd).

Het voorlopige contract tussen koper en verkoper wordt door mij opgesteld en door beiden getekend.

Als alle bescheiden van koper en verkoper bij mij binnen zijn, kan het dossier naar de notaris.

Deze doet er ca. 3 maanden over, dit komt mede doordat iedere woning eerst wordt aangeboden aan de gemeente van Daumazan, de burgemeester krijgt daar een maand de tijd voor om te tekenen dat hij afziet van koop (nog nooit is een woning door de gemeente gekocht) het is meer een formaliteit, maar het moet gebeuren. Een hele andere situatie dus dan we in Nederland gewend zijn. 

Bovendien ontvangt de syndic (zeg maar de burgemeester van het park) van de notaris een vragenlijst, waarin hij onder andere  moet verklaren dat de verkoper geen schulden heeft aan het park.

Al met al gaat daar wat tijd inzitten. Na ca. 6 weken krijgen zowel koper als verkoper van de notaris een schrijven met alle gegevens over de verkoop,  zij dienen dit te tekenen en terug te sturen, waarbij tevens de koper de eerste aanbetaling moet doen.

Daarna volgt de machtiging, dat u de notaris machtigt om voor u te tekenen en laat hij u weten welk bedrag dient te worden overgemaakt. 

Bestaat uit het begeleiden van A tot Z bij de verkoop. Als u een weekend het park, omgeving en woningen wilt komen bezichtigen, is het vaak mogelijk dat u in het huis waar u belangstelling voor hebt, kan logeren.

Bij eventuele koop vervalt deze huurprijs. U krijgt volop de gelegenheid de woningen die te koop staan te bezichtigen in die dagen (mits het geen hoogseizoen is).

Al uw vragen worden beantwoord en u kunt in die dagen de prachtige omgeving, (de Fransen noemen de Ariège, het Toscane van Frankrijk)  bewonderen.

Meestal zeg ik tegen belangstellenden, als het thuis nog steeds een goed gevoel geeft, laat u me dan iets weten, want een huis kopen in het buitenland is vertrouwen en emotie en die moeten beiden goed zijn.

Hoewel u de meeste informatie op deze website zult vinden, zijn wij uiteraard voor verdere vragen bereikbaar. 

Heeft u een vraag over een van de vakantiehuizen, de procedure om onroerend goed te kopen in Frankrijk, eventuele bezichtiging van een woning of een vraag van andere aard? Neemt u dan gerust contact met ons op door hier uw vraag te stellen en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Informatie aanvraag