Pour ça

11 argumenten op een huis op Vakantiepark Château Cazalères te kopen:

✓ Op een bestaand park zie je wat je koopt
✓ Goede verhuurmogelijkheden
✓ Veiligheid
✓ Nederlandstalig beheer
✓ De Ariège: niet ontdekt door massatoerisme
✓ Permanente bewoning toegestaan
✓ Uitstekende WIFI in ieder huis
✓ Zeer kindvriendelijk park
✓ Aantrekkelijke koopprijzen
✓ Eigenaren bepalen het beleid
✓ Dicht bij Toulouse Airport

Het besluit nemen om een vakantiehuis te kopen is vaak een proces van jaren. Doen we het wel of doen we het niet. Als dan eenmaal het besluit is gevallen begint de zoektocht naar de ideale plek.
Er zijn vele mogelijkheden. Zo worden er in de markt allerlei nieuwbouwprojecten aangeboden, waarin soms een prachtig rendement in het vooruitzicht wordt gesteld. Toch zitten er dikwijls adders onder het gras. Zo kunt u bijvoorbeeld maar beperkt gebruik maken van uw bezit, vanwege het terugvorderen van de btw.

Kiest u voor een huis op Château Cazalères dan heeft u alles zelf in de hand. En . . . dat is wel zo plezierig.
Een ander aspect is dat u niet op tekening koopt. Het park is er, het huis is er en je kunt kiezen uit ons aanbod.

Verhuurmogelijkheden

Op het park zijn 138 huizen; een aantal eigenaren heeft het huis echt voor zijn eigen plezier, die verhuren niet.
De grootste groep eigenaren verhuurt via het verhuurcollectief van het park.
Een aantal doet de verhuur zelf. Ook zelfverhuurders maken gebruik van de faciliteiten van de receptie, zoals de sleuteluitgifte en het regelen van de schoonmaak tijdens de verhuurperiode. Uiteraard wordt daar een vergoeding voor in rekening gebracht.

Veilig bezit

“Mijn man ik weten hoe het is om een huis in een Frans dorp te hebben. Je bent – als je er niet permanent woont – afhankelijk van buren of kennissen in het dorp. Dat maakt het er niet eenvoudiger op”.
Het is een goed gevoel dat uw bezit in de gaten wordt gehouden. Om het park binnen te komen heeft u een badge nodig om door de slagboom te komen. Veiligheid is een groot goed, gelukkig is er nog nooit iets gebeurd. Dat we Nederlands beheer hebben, is voor veel eigenaren, die de Franse taal onvoldoende machtig zijn, heel plezierig. Zeker bij het regelen van een doktersbezoek of iets dergelijks.

Organisatiestructuur van het park

Het park kent op dit moment diverse entiteiten.
Er is een Stichting Résidence Château Cazalères (SRCC), de stichting van de eigenaren waarin alles samenkomt.
Daarnaast is er een SCI – een Franse bv vorm speciaal voor het onroerend goed – en de Sarl (ook een bv) van waaruit de diensten van het restaurant en de receptie geregeld worden.
Vanwege het gemeenschappelijk bezit is er een Syndicaat (SdC), zie het als de burgemeester van het park die ook bij koop- en verkoopprocedures betrokken is en die het contact onderhoudt tussen het park en de gemeente Daumazan-sur-Arize.

Meer informatie vindt u op onze FAQ pagina.

Het klimaat

Gemiddeld is de maximale temperatuur, over een jaar gerekend, meer dan 17 graden. Zomers kunnen heel warm zijn, winters zijn zacht. 

Résidence Château Cazalères is bij uitstek geschikt voor een heerlijk zomerse vakantie in de Franse zon. Maar ook in andere jaargetijden maken de streek en de parkfaciliteiten uw verblijf meer dan aangenaam.

Via een mooie route met de auto staat u in ruim een uur op de lange latten in de Pyreneeën. De sneeuwzekerheid is hoog dankzij de ligging van het gebied tot 2500 m. Verblijven in Frankrijk maar skiën in Frankrijk (Ax le Thermes) Spanje of Andorra, en dat allemaal binnen bereik, in het winterseizoen.

In de lente is het park het domein voor rustzoekers en natuurliefhebbers. De natuur laat zich juist in dit jaargetijde van zijn mooiste kant zien. En door het milde klimaat is dit het jaargetijde om eens lekker te gaan fietsen en wandelen.

En het najaar? Dan blijft het klimaat op Château Cazalères aangenaam en kunt u – hoewel de avonden wat korter zijn – lekker lang buiten leven en genieten van de omgeving. In dit seizoen is het ook nog erg goed mogelijk om flink actief te zijn of (steden)trips te maken. De gezellige seizoensdrukte is dan immers vervangen door een weldadige rust.

Toulouse

In het noorden en westen grenst de Ariège aan het departement Haute-Garonne met de hoofdstad Toulouse: La Ville Rose! De roze stad, zo wordt Toulouse ook wel genoemd in Frankrijk. Als u rondloopt door de straten zult u meteen zien waarom; bijna alle gebouwen in het historische centrum zijn gemaakt van dezelfde karakteristieke rode bakstenen. Deze unieke architectuur geeft Toulouse haar onmiskenbare charme. Een stad die alles te bieden heeft en met de auto slechts een uurtje verwijderd is van Résidence Château Cazalères. In Toulouse kunt u ook de beroemde Airbus vliegtuigfabriek bezoeken! Daarnaast is de luchthaven Blagnac de meest gebruikte luchthaven voor vluchten vanuit Nederland.

Met bijna een half miljoen inwoners is het de 4e grootste stad van Frankrijk en zeker de moeite waard als u uw tijd op het rustige platteland wil afwisselen met een stedentripje.

Place du Capitole, het centrale plein, vormt het hart van de stad. De stadswandeling door Toulouse zal waarschijnlijk hier beginnen. De statige renaissance huizen, die aan alle kanten van het plein oprijzen, waaronder het stadhuis en het theater, dateren vaak uit de 16e eeuw en zijn een paar van de highlights van de stad. Achter het stadhuis bevindt zich de oude donjon, of klokkentoren. Tegenwoordig zit de Tourist Information Center in dit gebouw.

Andere bezienswaardigheden die u niet mag missen zijn Basilica Saint-Sernin de Toulouse, één van de grootste Romaanse kerken ter wereld (staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst) en Hôtel d’Assézat, een prachtig kunstmuseum in Renaissance stijl. Voor een beetje ontspanning in deze bruisende stad gaat u naar Jardin des Plantes, een groot stadspark met botanische tuin en verschillende cafés en musea.

In de levendige straatjes van het historische centrum zijn tal van cafés en winkeltjes te vinden. Struin langs de mooie oude gebouwen, stap een winkeltje binnen of neem plaats op een van de vele terrassen. Bijzonder is N°5 Wine Bar, met een Nederlands tintje; er staat een wijnfles uit het jaar 1735, die voor de Noord-Hollandse kust is opgedoken uit een scheepswrak. Ze serveren hier maar liefst 500 verschillende wijnen, elk met een bijbehorende tapas. Als wijnliefhebber moet u hier dus beslist een keer zijn geweest!

Toulouse is de Europese hoofdstad voor luchtvaart en ruimtevaart. Grote bedrijven als Airbus en SPOT Satelite (een producent van zeer geavanceerde ruimte camera’s) hebben hier hun hoofdkantoor, en Frankrijk’s nationale ruimtevaartorganisatie heeft hier haar belangrijkste vestiging. Boek eens een excursie naar de Airbus fabrieken en aanschouw met eigen ogen hoe een vliegtuig wordt gebouwd. Dit is gegarandeerd een prachtig uitje voor de kinderen!

 

Carcassonne

Waarschijnlijk kent u de naam Carcassonne wel van het bekende bordspel, waarbij de gelijknamige stad langzaam moet worden opgebouwd door de spelers. Maar wist u dat Carcassonne een echte stad is, en dat deze vlak bij Château Cazalères ligt?

Na een autorit van ongeveer anderhalf uur komen de beroemde stadsmuren van deze middeleeuwse plaats in zicht. Deze muren maken Carcassonne een van de grootste toeristische hotspots van Frankrijk, en dat is niet verwonderlijk. Het is namelijk een van de grootste en best bewaarde vestingsteden van Europa. Binnen de eeuwenoude muren lijkt al honderden jaren niets te zijn veranderd.

De meest bekende bezienswaardigheid is La Cité, de oude stad. Zodra u hier door de toegangspoorten loopt waant u zich in een ander tijdperk. De plek waar het oude centrum werd gebouwd is al duizenden jaren bewoond. De eerste sporen van bewoning dateren uit de tijd voor Christus, en sindsdien is het stuk land in handen geweest van de Romeinen, de Visigoten en de Franken. Elk van deze heerschappen versterkte de stad door het bouwen van muren, greppels en torens. In de 13e eeuw werd Carcassonne onderdeel van het Franse koninkrijk. Vanaf dat moment vormde de stad de belangrijkste Franse verdediging tegen de koning van Aragon, die oprukte vanuit Spanje. Dit is ook het moment dat La Cité haar huidige vorm begon te krijgen, met de kenmerkende dubbele muur, die imposante toegangspoort Porte Narbonnaise en de vele verdedigingstorens.

Toen er halverwege de 17e eeuw een definitieve vrede werd getekend tussen Frankrijk en Spanje raakte Carcassonne langzaam in verval omdat er geen geld meer werd geïnvesteerd in onderhoud en versterkingen. Het nieuwe Canal de Midi, een kanaal dat van Bordeaux naar Montpellier loopt – en dat daardoor de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan verbindt – liep niet langs Carcassonne, waardoor het stadje niet kon profiteren van de economische opleving die het kanaal teweegbracht.

In de 19e eeuw was het zo slecht gesteld met de staat van het oude centrum dat de Franse regering besloot dat het gesloopt moest worden. Dit leidde echter tot veel verzet bij de Franse bevolking en als gevolg werd er besloten dat La Cité gerenoveerd zou worden. In 1879 was deze renovatie voltooid, en sindsdien groeide de stad uit tot een van de grootste toeristische trekpleisters van het land.

La Cité is een van de mooiste voorbeelden van een bewaard gebleven middeleeuwse stad in de wereld. Tegenwoordig vindt u hier vele winkeltjes, hotels en gezellige terrasjes. In de oude kerk kunt u genieten van het gezang van Russische artiesten. Met enige regelmaat zijn er middeleeuwse shows of festivals, en als u er bent op 14 juli kunt u het beroemde vuurwerk bewonderen. Van april tot en met oktober zijn er dagelijkse rondleidingen (in het Engels).

.

In de omgeving van het park en in de Ariège is heel veel te doen en te ondernemen. Een kleine selectie ..

Canyoning in de Ariège

Bij het canyoningen maakt u al lopend, zwemmend, klimmend, glijdend, springend en abseilend een tocht door een kloof waar meestal water doorheen stroomt. Door dit avontuur aan te gaan komt u erachter wat er verborgen ligt aan prachtige kloven, watervallen en rivieren. U zult dus klimmend en klauterend een weg moeten banen door struikgewas, water en enorme hoogteverschillen.

Naast dat u kunt genieten van de prachtige natuur, heeft het canyoning ook een hoop spannende activiteiten voor u in petto: watervallen waar u vanaf kunt springen, duizelingwekkende abseils of een afdaling van 25 meter die u dwars door een waterval heen loodst.

Om veilig en goed te kunnen afdalen in een canyon, heeft u in ieder geval de volgende dingen nodig: sportschoenen of wandelschoenen, een badpak, een handdoek, een t-shirt, energierepen, drinkwater, eten voor dagtochten en extra kleding. Voor de technische uitrusting, een neopreenpak, een helm, een harnas en touwen wordt gezorgd.

 

De tochten worden door Horizon Vertical georganiseerd en zijn in Saint Girons, op iets meer dan een half uurtje rijden van het vakantiepark.

 

Kanoën in de Ariège

De Ariège heeft haar provincienaam te danken aan de rivier L’Oriége, die door het zuiden van het departement stroomt. Deze rivier maakt dat u perfect kunt kanoën en kajakken in de Ariège.

Bijna elke stad en elk dorpje heeft een plek waar kano’s verhuurd worden. Verder naar het zuiden, waar het platteland verdwijnt en waar de bossen beginnen, worden meestal ook rafts verhuurt, voor net wat extra spanning!

Verken het wijdverbreide netwerk van stromen, terwijl op de achtergrond de imposante bergwanden van de Pyreneeën lonken. De waterwegen in de Ariège omvatten samen zo’n 2500 kilometer, en 400 kilometer daarvan is aangewezen als kano vaarwater. Het duurt dus wel even voordat u de hele omgeving heeft gezien. Kanoverhuurbedrijven bieden meestal ook andere activiteiten op het water aan, zoals wildwater raften en kayak polo. Ideale gezinsactiviteiten!

Het populairst is de omgeving ten zuiden van Foix. Hier loopt de rivier de Oriége door een smal dal, wat leidt tot veel stroomversnellingen en veel bochten. Onderweg kunt u heerlijk genieten van de bosrijke natuur aan de oevers, van de rotswanden die boven u uit stijgen en van het getsjirp van de vogels.. Halverwege zijn er genoeg plekjes om te stoppen voor een korte pauze. Laat u lekker afdrijven met het gezin, neem wat eten mee en geniet van een zorgeloze dag.
 

Klimpark Sequoia Vertigo

(is gesloten voor seizoen 2020/2021).

Een bezoek aan klimpark Sequoia Vertigo is een van de leukste actieve uitjes in de directe omgeving van Vakantiepark Château Cazalères. Het klimpark ligt op de weg naar het vestingstadje Carla-Bayle en is heel goed te bereiken, zelfs op de fiets.

In dit bos zijn een aantal enorme Sequoia bomen geplant. Deze boomsoort behoort tot de langste ter wereld en komt van nature alleen voor in de Amerikaanse staat Californië. De hoogste Sequoia daar staat in het Redwood National Park, en is wel 115 meter lang! Sommige bomen daar zijn zo breed dat er een auto doorheen kan rijden.

Zulke joekels zijn natuurlijk zeer geschikt voor een klimpark. En hoewel de bomen van Sequoia Vertigo niet in de buurt komen van de 100 meter, maakt dat het klimmen en klauteren niet minder spannend. De hoogste toppen steken enkele tientallen meters boven de grond uit. Er zijn dertien klimparcours op verschillende hoogtes, zodat er voor elke leeftijd een spannende uitdaging bij zit. Op een hoogte van 30 meter is een abseil-platform gemaakt, vanaf waar u heerlijk naar beneden kunt sjezen. Vergeet vooral niet om een GoPro mee te nemen voor unieke beelden! Voor wie geen zin heeft om te klimmen is een speurtocht uitgezet, dwars door het bos. Tijdens deze tocht zult u alles te weten komen over de bijzondere flora en fauna in de omgeving. Voor de allerkleinste gasten is er ook een speeltuin. Deze grote verscheidenheid aan activiteiten maakt een bezoek aan klimpark Sequoia Vertigo een fantastisch uitje voor het hele gezin.

De entreeprijzen liggen tussen de 6 en de 20 euro. Studenten en gezinnen krijgen korting. 

 

Wandelvakantie 

De Ariège is een van de dunst bevolkte gebieden van het land. Hier wonen gemiddeld slechts 30 mensen per vierkante kilometer. Dit geringe inwoneraantal betekent dat de Ariège bij uitstek geschikt is voor een ontspannen wandelvakantie.

Urenlang wandelen door de groene omgeving zonder een auto te zien. Klinkt dat niet heerlijk? De omgeving van Château Cazalères leent zich hier perfect voor. Vanuit Daumazan-sur-Arize, het nabijgelegen dorpje, vertrekken verschillende routes. Wandel over heuvels en riviertjes, langs weilanden en door schilderachtige dorpjes en bossen. Tussen de kleine dorpjes vind je veel boerderijen, waar boeren hun eigen lokale producten maken. Bij de meeste kunt u gerust aankloppen om zelfgemaakte honing, wijn of kaas te proeven.

In bijna alle dorpjes op loopafstand van Château Cazalères zijn wekelijkse markten. Hier kunt u heerlijk een ochtend rondstruinen tussen de kraampjes vol met lokale producten. Veel boeren uit de omgeving bieden hier hun zelfgemaakte waar aan, dus als u opzoek bent naar traditionele Franse honing, frisse groenten en vers brood dan bent u hier aan het juiste adres!

Natuur, pittoreske dorpjes en prachtige vergezichten. Rust en stilte, in combinatie met die authentieke Franse sfeer. Dat is wat de Ariège te bieden heeft en wat de omgeving rondom Château Cazalères bij uitstek een perfecte vakantiebestemming maakt voor de wandelaar.

 

Fietsvakantie 

Als u wilt genieten van een actieve en avontuurlijke vakantie, dan is een fietsvakantie misschieniets voor u. Zo kunt u op een ontspannen en gezonde manier de omgeving rond Château Cazalères perfect verkennen.

Met de fiets ontdekt u plekken waar u normaal niet snel zou komen. Lange ritten met de auto worden vaak als vermoeiend en saai ervaren. Een fietsvakantie daarentegen is actief, het brengt u in vorm,  is goed voor de conditie en gezondheid. 

Een vakantie op de fiets is bijzonder. Al fietsend over oude jaagpaden, langs waterwegen of over kronkelweggetjes komt u echt tot uzelf of tot elkaar. 

In de buurt van Château Cazalères zijn verschillende heuvelachtige routes met mooie natuur en uitzicht op de vele bergen en valleien, maar ook juist vlakke routes waarbij u langs de waterweg fietst en Romeinse cultuur opsnuift.

Een voorbeeld van zo’n vlakke fietsroute is de avontuurlijke weg langs het Canal du Midi. Deze fietstocht begint in Toulouse. Deze stad staat bekend om zijn unieke sfeer en onmiskenbare charme. In de levendige straatjes van het historisch centrum is er een overvloed aan cafés en winkeltjes. Perfect om de fietsvakantie mee te beginnen! Op de Canal du Midi route liggen dorpen en steden als Béziers en Narbonne waar u kennis maakt met prachtige historische gebouwen, zoals kathedralen, paleizen en kastelen, en indrukwekkende uitzichten. Ook kunt u op deze route en verfrissende duik nemen in de zee en nodigen de restaurants u uit voor een culinaire verrassing. De route eindigt in de stad Sète die bijna geheel omringd wordt door water en daardoor ook wel ‘het klein Venetië’ genoemd wordt. In deze bruisende havenstad kunt u de fietsvakantie heerlijk afsluiten en terugkijken op fantastische dagen.

 

Hiken in de Pyreneeën

Heeft u er altijd al van gedroomd om de Pyreneeën te bedwingen? Vakantiepark Château Cazalères is dé perfecte uitvalsbasis voor een wandelvakantie in dit prachtige gebergte!

De Pyreneeën zijn één van Europa’s meest ongerepte natuurgebieden. De bergtoppen aan de Franse kant van het gebergte variëren van meer dan 300 meter tot bijna 3000 meter boven zeeniveau. De grillige en besneeuwde pieken worden afgewisseld door diepe dalen met uitgestrekte velden, dichte bossen en indrukwekkende rivieren. Dankzij de vele beschermde gebieden kent de omgeving een grote verscheidenheid in flora en fauna. Zo leven er wilde katten, bruine beren en steenbokken en vindt u er de prachtigste bloemen.

De Pyreneeën bieden tal van uitdagingen voor wandelaars van elk niveau. Beginnende wandelaars rijden binnen een half uurtje van Château Cazalères naar Grotte du Mas d’Azil. Dit is een van de grootste grotten van Europa, en de enige waar je met de auto doorheen kunt rijden. Vanaf hier starten verschillende ‘trails’ door de mooie groene omgeving, over heuvels, langs weilanden en schilderachtige dorpjes. Vergeet ook niet het museum dat bij de grot hoort, in het nabijgelegen plaatsje Le Mas d’Azil. De collectie bestaat uit voorwerpen die ze in en rondom de grot hebben gevonden; de meeste zijn duizenden jaren oud!

Voor de meer ervaren hikers lonken de Pyreneeën zelf. Begin de wandeling in een van de pittoreske bergdorpjes als Seix of Aulus les Bains, op ongeveer een uur rijden vanaf Château Cazalères. Vanaf hier leiden talloze bergpaadjes u langs indrukwekkende watervallen, brede valleien en prachtige bergmeren. Het gezichtsveld wordt constant gedomineerd door de imposante granieten kliffen en besneeuwde bergtoppen in de verte en zal nooit gaan vervelen. Letterlijk hoogtepunt is het beklimmen van de Mont Valier. Met haar 2800 meter is dit de hoogste top in de Ariège, en een ‘must climb’ voor elke avontuurlijke hiker!

De echt hoge toppen van de Pyreneeën liggen in het midden van het gebergte, op de Frans-Spaanse grens op ongeveer 2 tot 3 uur rijden vanaf Château Cazalères. De hoogste pieken hier komen ruim boven de 3000 meter uit. Als u deze wilt beklimmen bent u verzekerd van (eeuwige) sneeuw! Bijzonder is Pic du Midi de Bigorre. Deze berg is met haar 2800 meter bij lange na niet de hoogste in de omgeving, maar deze top huisvest een groot observatorium. Hiervandaan wordt het heelal bestudeerd. In het nabijliggende onderzoekscentrum bevindt zich een interactief museum, dat open is voor bezoekers.

 

Golfvakantie

De golfbanen in de omgeving van Vakantiepark Chateau Cazaleres kenmerken zich door vele hoogteverschillen en prachtige vergezichten. Groene golfbanen in overvloed.  In het voor- en naseizoen is het heerlijk toeven op de golfbaan.

Alle onderstaande greenfee prijzen zijn indicatief en kunnen afhankelijk van het seizoen wisselen. Ook de weekenden en het feit of u senior of junior golfspeler bent kan van invloed zijn op deze greenfee prijzen.

Golf de l’Ariège

Reistijd: ca. 30 min
tel. 561 64 56 78
Unjat -09240 La Bastide de Serou
18 holes – lengte 5979 m – par 71 – SSS 69;

6 holes “Pitch & Putt”greenfee (korting op greenfee voor gasten van Chateau Cazaleres): 
18 holes: € 22-58
Compact: € 10-15
parcours: heuvelachtig; behoorlijk zwaar; fraai uitzicht op besneeuwde bergtoppen

Golf Club de Toulouse

Reistijd: ca. 45 min
tel. 561 73 45 4831320
Vieille Toulouse
18 holes – lengte 5444 m – par 71 – SSS 69,5

greenfee: € 53-79
parcours: heuvelachtig; zeer gevarieerd; mooi uitzicht op de stad Toulouse en op de vallei van de Garonne (de oudste club van Toulouse)

Golf Estolosa

Reistijd: ca. 70 min
tel. 561 83 60 2831280,
Dremil-Lafage (14 km ten N.O. van Toulouse; N126 richting Castres),
9 holes – lengte 2310 m – par 34 – SSS 34

greenfee: € 28-35 voor 9 holes
parcours: vermoeiend; heuvelachtig; bos; prachtig uitzicht op de bergen

Golf de Toulouse la Ramée

Reistijd: ca. 50 min
tel. 561 07 09 09 31170
Tournefeuille (ten Z.W. van Toulouse)
18 holes – lengte 5605 m – par 71 – SSS 69

greenfee: € 45-63 (openbare baan)
parcours: vlak; 3 waterpartijen; omringd door bos

Golf de Toulouse Seilh

Reistijd: ca. 75 min
tel. 562 13 14 14
Route de Grenade 31840 Aussonne(ten N.W. van Toulouse,voorbij vliegveld Blagnac, langs de D-2)
18 holes – lengte 6300 m – par 72 – SSS 72

greenfee: € 46-56
parcours: vlak; toch redelijk zwaar; water

Golf de Teoula

Reistijd: ca. 50 min
tel. 561919880
Plaisance du Touch ( ten ZW van Toulouse)
1
8 holes – lengte 5420m. – par 69 – SSS 69

greenfee: € 37–63
parcours: licht heuvelachtig,leuke waterpartijen, vrij open baan.