F.A.Q.

De meest gestelde vragen 

Kosten en aankoop

Wat zijn de bijkomende kosten (k.k.)?

De kosten die voor rekening van de koper komen zijn in het totaal ca. 8.5% notaris- en overdrachtskosten.

Is er een vereniging van eigenaren?

Ja, deze vereniging heeft ieder jaar een vergadering met alle eigenaren, de laatste tijd wordt deze per zoom gehouden. Tijdens deze vergadering worden de exploitatiekosten geanalyseerd en wordt de begroting voor het volgende jaar besproken en goedgekeurd. 

Wat betekent het eigendomscertificaat?

D.w.z. dat u mede-eigenaar wordt van alle bezit: het Château, de zwembaden, tennisbanen, beheerderswoning, receptie etc.

Komen er nog bemiddelingskosten bij?

Nee, de verkoper betaalt de bemiddelingskosten.

Wat zijn de kosten per jaar?

De parkkosten zijn € 2875,- (2021) voor beheer, onderhoud en personeelskosten per jaar. Daarnaast betaalt u aan het syndicaat, afhankelijk van de kavelgrootte, per jaar, als indicatie € 250,-. De normale woonkosten komen daar nog bij waaronder wifi, belastingen, telefoonkosten, gas, licht en water. Gemiddeld komen de totale kosten op ca. € 500,00 per maand. 

Hoe en wat als ik de huizen wil komen bezichtigen?

Als u voor een paar dagen wil komen, dan logeert u in één van de te koop staande huizen (indien mogelijk zelfs in het huis van uw voorkeur).

Wordt er voor aankoop een technische keuring uitgevoerd?

Zodra er sprake is van een koper voor een bepaald huis, komt er een expert die dat huis keurt op asbest, gasleidingen en elektra. De technische keuring geeft inzicht in de staat van het huis. Ernstige gebreken dienen eerst verholpen te worden voordat de definitieve overdracht plaatsvindt. De kosten komen voor rekening van de verkoper. De koper wordt in Frankrijk zeer goed beschermd.

Worden de huizen inclusief inrichting verkocht?

Alle huizen worden inclusief inrichting, voor 6 personen, verkocht. Dit is een gebruikelijke werkwijze in Frankrijk maar zeker ook op buitenlandse (vakantie) parken. 

Overdracht en notaris

Is de grond in eigendom?

U krijgt het exclusieve gebruiksrecht op de grond die tot het oorspronkelijke perceel behoort, dit recht wordt notarieel overgedragen.

Hoelang duurt het voordat een huis is overgedragen bij de notaris?

De overdracht in Frankrijk duurt ca. 3 maanden. In Nederland spreek je een datum af maar zo werkt dat niet in Frankrijk. Direct na het tekenen van het voorlopig koopcontract, wordt een technische keuring aangevraagd en uitgevoerd. Ook dit kan de termijn verlengen. 

Wanneer moet men de eerste aanbetaling doen?

Na het tekenen van het voorlopig koopcontract wordt u, na ca. 2 weken, verzocht 5% van de aankoopsom, aan de notaris te voldoen.

Moet men overkomen voor de overdracht?

Nee, dit kan gebeuren door middel van een machtiging, bijvoorbeeld een notaris in Nederland.

Huur en verhuur

Ben je verplicht om te verhuren?

Nee, iedere eigenaar is daar helemaal vrij in. Vanzelfsprekend verhuren permanent wonende eigenaren hun huis niet. Maar ook eigenaren die er niet permanent wonen, maken soms de keuze hun huis niet te verhuren. 

Hoeveel weken worden via de verhuurcommissie verhuurd?

Gemiddeld 7 weken per jaar (de zomervakanties). Maar als u zelf actief bent, kunt u vele weken meer verhuren, zoals andere eigenaren op het park, die in het voor- en najaar zelf verhuren en dan aan ca. 12 weken verhuur komen. De mei- en herfstvakanties zijn ook goede weken om te verhuren.

Wat is de gemiddelde huurprijs in het hoogseizoen?

Huurprijzen voor 2022:

Voor een Campagne: € 1218,- per week

Voor een Espace en Espace de Luxe: € 1393,- per week

Als ik de zomermaanden verhuur via de verhuurcommissie, speel ik dan quitte met de kosten?

Als u de volle 8 weken verhuurt wel. Als u zelf ook in die periode komt, zullen er meer weken verhuurd moeten worden om de kosten te dekken.

Is het hoogseizoen het park volgeboekt?

Tot u toe wel ieder jaar.

Wat blijft er over van het verhuurbedrag voor de eigenaar?

Iedere eigenaar betaalt in het  verhuurseizoen ca. 16% van het verhuurbedrag aan het château. Dit bedrag is o.a. voor de diensten van de receptie, marketing, boekingskosten van externe partijen etc. (bij eerste lijn – ouders en/of kinderen- wordt er geen percentage berekend).

Mag ik zelf de huurprijs bepalen?

Ja maar het is verstandig om de prijzen van het chateau te hanteren, dit om te voorkomen dat er verschillende prijzen circuleren.

Mogen huurders barbecueën?

Nee helaas niet dit heeft met de verzekering te maken. Eigenaren mogen dit wel.

Hoe gaat het met het beddengoed?

Alle verhurende eigenaren maken verplicht gebruik van de ‘beddenpool’. Daar betaalt u een jaarlijkse bijdrage voor van ca. € 90, voor het wassen en vervangen.

Overige vragen

Zijn honden op het park toegestaan?

Ja eigenaren mogen hun hond meenemen. 

Hoe staat het met de verzekering van het huis?

Er is een standaard verzekering afgesloten waarbij de woning is verzekerd voor nieuwbouwwaarde en de inboedel voor ca. €25.000,-. De verzekeraar krijgt de naam van de nieuwe eigenaar door waarna u een nieuwe polis thuis toegestuurd krijgt, deze dient u te ondertekenen en terug te sturen.

Hoe weet ik, hoe alles werkt op het park en weet ik, wie wie is van het personeel?

Nadat u gekocht hebt krijgt u daarover alle gegevens. Er is een eigenarensite waarop alle informatie is te vinden.

Huizen

Hoe worden de huizen verwarmd?

Enkele huizen (in het bos) hebben elektrische verwarming. Alle andere woningen hebben beneden vloerverwarming en boven radiatoren.

Kan je een openhaard aanbrengen?

Op de plaats waar deze zou moeten komen, kan men geen lange pijp plaatsen, dus daarom wordt dit afgeraden.