Informatie over de omgeving en het park waar mogelijk je tweede huis in Zuid Frankrijk staat.

Koop van een vakantiewoning, wat is goed om te weten.

Het  kopen van een vakantiewoning op een vakantiepark in Zuid Frankrijk is voor de meeste mensen een droom die ze in vervulling willen laten gaan. Natuurlijk is het dan goed om te weten wat je koopt. Ik zet op deze pagina een deel van de informatie neer zodat je alvast een goede 1e indruk krijgt. Voor alle andere vragen neem contact me op zodat ik ze kan beantwoorden voor je.

Vakantiehuis te koop

Het Park

Uit het tijdschrift

Maison en France heeft in 09-2022 een uitgebreid informatief stuk geschreven over het vakantiepark. Lees het stuk hier door.

Koop van een vakantiewoning op vakantiepark.

Vakantiepark Château Cazalères ligt tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, vlakbij Toulouse en Carcassonne. In de nabijheid van het Franse dorp Daumazan-sur-Arize. Résidence Château Cazalères is een gastvrij bungalow/ vakantiepark dat alles heeft voor een onbezorgde vakantie. Dit luxe, 13 hectare grote, comfortabele park bestaat uit 138 vrijstaande, volledig ingerichte woningen op kavels tot 720 m2!

Het park is van oorsprong een landgoed rondom het uit 1890 daterende Château. 

Op het park zijn volop faciliteiten voor onbeperkt vakantievertier en speelplezier.

 • 3 grote zwembaden van in totaal ca. 700 m2
 • een kinderbad
 • poolbar plus snackbar
 • groot parkeerterrein maar ook afzonderlijke parkeerplaatsen bij ieder huis
 • 2 tennisbanen
 • midget golfbaan
 • volleybal veld
 • trampolines
 • meerdere jeu de boules banen
 • een sfeervol restaurant met bar “La Table de Cazaleres”
 • een ruime salon met grote openhaard in het Château
 • WIFI (ook in ieder huis afzonderlijk)

Plattegrond

Koop van een vakantiewoning.

Op vakantiepark Château Cazalères kun je kiezen uit verschillende te koop staande woningen. Van een rustiek kleine vakantiewoning tot aan een grote woning met genoeg ruimte voor 6 personen. Verspreid over 13 ha liggen in totaal zo’n 138 vakantiewoningen op dit Franse vakantiepark onder Nederlands management. Het overgrote deel van de eigenaren zijn Nederlanders en het vakantiepark is al jaren een geliefde plek voor vakantiegangers om een vakantiehuis te huren tijdens de vakanties in Frankrijk.

4 Type vakantiewoningen van groot tot klein

Er zijn 4 verschillende type huizen:  Het type Cazalères is geschikt voor 4 personen. Wil je een iets groter type en wil je met meer mensen genieten van je eigen plekje onder de zon dan is de Campagne wellicht de juiste keuze. Natuurlijk kan het nog groter. Indien je wellicht overweegt om langere perioden te verblijven op het vakantie park of  zelfs hier permanent te vestigen, dan zou een keuze uit de Espace of Espace de Luxe  wat voor je zijn. Heerlijke ruime woningen waar je genoeg ruimte heeft met een gezin tot 6 personen om te genieten van uw recreatie onroerend goed in Frankrijk.

Kopen van een vakantiewoning in Frankrijk

De bemiddeling bij de aan- c.q. verkoop verloopt in Frankrijk anders dan je in Nederland gewend bent. Daarnaast is er de barrière van de taal. Daarom begeleid ik de kopers ook in het gehele proces tot aan de overdracht bij de notaris. Zo krijg je vooraf veel informatie over de mail, beantwoord ik al je vragen en maken we een afspraak voor een bezichtiging waarbij je natuurlijk enkele dagen op het park kunt verblijven tegen een vergoeding. Goed voor te stellen is dat aspirant kopers het aangenaam en makkelijk vinden om met een Nederlandse zaken te doen zodat niets onbesproken of onduidelijk blijft. Voor mij is het een goed gevoel om de aspirant koper later als mede-eigenaar te ontmoeten op Vakantiepark Château Cazalères.

De verkoop procedure verloopt als volgt:

Als je  belangstelling hebt voor één van de woningen en eventueel zelfs een bod bij mij uitbrengt, probeer ik verkoper en koper tot een overeenstemming te laten komen.

Allereerst zal de woning gecontroleerd moeten worden op, gas, elektra, waterleidingen etc.(Les diagnostics). Mochten er ernstige afwijkingen gevonden worden in de woning dan zullen deze eerst verholpen dienen te worden alvorens de definitieve overdracht kan plaats vinden. Kopers worden in Frankrijk goed beschermd.

Het voorlopige contract tussen koper en verkoper wordt door mij opgesteld en door beiden getekend.

Als alle bescheiden van koper en verkoper bij mij binnen zijn, kan het dossier naar de notaris.

Deze doet er ongeveer 3 maanden over, dit komt mede doordat iedere woning eerst wordt aangeboden aan de gemeente van Daumazan-sur-Arize, de burgemeester krijgt daar een maand de tijd voor om te tekenen dat hij afziet van koop (nog nooit is een woning door de gemeente gekocht) het is meer een formaliteit, maar het moet gebeuren. Een hele andere situatie dus dan wat we in Nederland gewend zijn.

Bovendien ontvangt de syndic (zeg maar de burgemeester van het park) van de notaris een vragenlijst, waarin hij onder andere  moet verklaren dat de verkoper geen schulden heeft aan het park.

De overdracht termijn van het vakantiehuis.

Al met al gaat daar wat tijd inzitten. Na ongeveer 6 weken krijgen zowel koper als verkoper van de notaris een schrijven met alle gegevens over de verkoop,  zij dienen dit te tekenen en terug te sturen, waarbij tevens de koper de eerste aanbetaling moet doen.

Daarna volgt de machtiging, dat je de notaris machtigt om voor je te tekenen en laat hij je weten welk bedrag dient te worden overgemaakt. Uiteraard mag je zelf ook zelf ter plaatse bij de notaris verschijnen en daarna direct de sleutel van je woning ontvangen op het park.

Bemiddeling bij de koop van een vakantiewoning

Mijn hulp bestaat uit het begeleiden van A tot Z bij de aankoop en verkoop. Als je een weekend het park, omgeving en woningen wilt komen bezichtigen, is het vaak mogelijk dat je in het huis waar je belangstelling voor hebt, kunt logeren.

Bij eventuele koop vervalt deze huurprijs. Je krijgt volop de gelegenheid de woningen die te koop staan te bezichtigen in die dagen (mits het geen hoogseizoen is).

Alle vragen worden beantwoord en je kunt in die dagen de prachtige omgeving, (de Fransen noemen de Ariège het Toscane van Frankrijk) bewonderen.

Aan de belangstellenden geef ik mee, als het thuis nog steeds een goed gevoel geeft, laat me dan iets weten, want een huis kopen in het buitenland is vertrouwen en emotie en die moeten beiden goed zijn.

Hoewel je de meeste informatie op deze website zult vinden, ben ik uiteraard voor verdere vragen bereikbaar. 

Heb je een vraag over een van de vakantiehuizen. De procedure om onroerend goed te kopen in Frankrijk. Eventuele bezichtiging van een woning of een vraag van andere aard? Neem dan contact met mij op door hier je vraag te stellen en ik zal je zo spoedig mogelijk antwoorden.

Informatie aanvraag