De omgeving van de vakantiewoning in Zuid-Frankrijk

Omgeving van de vakantiewoning. Uiteraard is het erg belangrijk om te weten waar de te koop staande vakantiewoning staat. Op deze pagina vertel ik je daar meer over. Heb je vragen? Laat het me weten.

Vakantiehuis locatie

Vakantiehuis te koop

De omgeving van de vakantiewoning

Vakantiehuis te koop
Vakantiehuis te koop

Omgeving van de vakantiewoning

De omgeving van de de te koop staande vakantiewoning is zeer aantrekkelijk te noemen. De vakantiewoning ligt in het idyllische plaatsje Daumazan-sur-Arize in het departement Ariège. De Ariège staat garant voor rust, ruimte en ongerepte natuur.

Ariège de authentieke regio van Zuid-Frankrijk

De Ariège is een nog ongerept en redelijk onbekend deel van Frankrijk. Des te leuker en des te meer te ontdekken. De Ariège heeft een glooiend landschap met in het noorden akkers en weiden en in het jaargetijde voorzien van kilometers lange velden met zonnebloemen.

Richting het zuiden oogt de natuur ruiger en zijn de eeuwig besneeuwde pieken van de Pyreneeën zichtbaar. Deze fiere bergtoppen zijn vanuit het park te zien! Naast natuurschoon kent de streek een zichtbare cultuurhistorie en herbergt de Ariège onderaardse rivieren en ontelbare middeleeuwse château’s, citadels en bastides. Liefhebbers van regionale gastronomie kunnen terecht in een keur aan restaurants!

Daumazan sur Arize

Aan de rand van de meest noordelijke uitloper van het Massif du Plantaurel ligt Daumazan-sur-Arize. Dit is een dorpje met 700 inwoners gelegen aan het riviertje de Arize. Een klein autenthiek Frans dorpje met voldoende mogelijkheden voor de dagelijkse boodschappen (bakker, kleine supermarkt en slager). Een veel grotere supermarkt ligt op ca. 10 kilometer.

Foix

Hoofdstad van het departement met het kasteel van de graven van Foix en het oude stadscentrum.

Le Mas d’Azil

Klein, gezellig, met leuke Franse pleintjes, een zeer gezellige weekmarkt en een wereldberoemde grot waar u zeker eens in moet kijken. Op mooie zomeravonden is het bungyjumpen vanaf de grotten een enorme bezienswaardigheid. Veel ‘locals’ picknicken langs de weg met uitzicht op de grotten en de sprongen.

Carla-Bayle

Uniek gelegen bastide (versterkt stadje), bekend geworden als geboorteplaats van de protestantse filosoof Pierre Bayle en tweeling gemeente van Rotterdam.

Al sinds mensenheugenis een dorpje waar kunstenaars werken en hun creaties tonen in ateliers.

Chateau de Montségur

Een citadel met reusachtige ruines. Dit was een van de belangrijkste centra van de katharen in dit gebied, tijdens de dertiende eeuw. Het kasteel werd gebouwd op een hoogte van 1207 m. op een rots. Tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen is dit fort het symbool geworden van verzet van de Zuidelijke Graven en hun Kathaarse onderdanen.

Pamiers

Het belangrijkste handelscentrum van de Ariège met een gezellige binnenstad en gezellige markten.

Mirepoix

Van de verschillende bezienswaardigheden is het middeleeuwse marktplein met vakwerkhuizen uniek. Het is geheel omgeven door houten overdekte galerijen, met het Consulshuis als onbetwist hoogtepunt. In de zomer is hier een spectaculair middeleeuws festival. De stad zet de klok dan enkele honderden jaren terug en tooit zich in middeleeuwse sferen.

Tarascon-sur-Ariège

Met Le Parc Pyrenées de l’Art Préhistorique, voor wie alles wil weten over de prehistorie en de onderaardse wereld, die daarmee verbonden is.

Ax-les-Thermes

In het fraai beboste gebergte bij de samenvloeiing van de Lauze en de Ariège ligt op 720 m Ax-les-Thermes. Met zestig verschillende warme bronnen en natuurlijk ook als wintersportplaats bekend.

Saint-Girons

De plaats waar drie rivieren samenkomen. Het is er gezellig, in het bijzonder als er markt is. Maar bovenal de stad die leidt naar interessante plaatsen, zoals St.-Lizier, Audressein, Aulus-les-Bains, Bethmale, Ustou, Guzet en de Cirque de Cagateill

 

Vakantiehuis te koop

Toulouse et plus

Vakantiehuis te koop

Steden in de omgeving van de vakantiewoning

 

Toulouse

In het noorden en westen grenst de Ariège aan het departement Haute-Garonne met de hoofdstad Toulouse: La Ville Rose! De roze stad, zo wordt Toulouse ook wel genoemd in Frankrijk. Als je rondloopt door de straten zul je meteen zien waarom. Bijna alle gebouwen in het historische centrum zijn gemaakt van dezelfde karakteristieke rode bakstenen.

Deze unieke architectuur geeft Toulouse haar onmiskenbare charme. Een stad die alles te bieden heeft en met de auto slechts een uurtje verwijderd is van Résidence Château Cazalères. In Toulouse kun je ook de beroemde Airbus vliegtuigfabriek bezoeken. Daarnaast is de luchthaven Blagnac de meest gebruikte luchthaven voor vluchten vanuit Nederland.

Met bijna een half miljoen inwoners is het de 4e grootste stad van Frankrijk en zeker de moeite waard als je je tijd op het rustige platteland wil afwisselen met een stedentrip.

Place du Capitole, het centrale plein, vormt het hart van de stad. De stadswandeling door Toulouse zal waarschijnlijk hier beginnen. De statige renaissance huizen, die aan alle kanten van het plein oprijzen, waaronder het stadhuis en het theater, dateren vaak uit de 16e eeuw en zijn een paar van de highlights van de stad. Achter het stadhuis bevindt zich de oude donjon, of klokkentoren. Tegenwoordig zit de Tourist Information Center in dit gebouw.

Andere bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn Basilica Saint-Sernin de Toulouse, één van de grootste Romaanse kerken ter wereld (staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst) en Hôtel d’Assézat, een prachtig kunstmuseum in Renaissance stijl. Voor een beetje ontspanning in deze bruisende stad ga je naar Jardin des Plantes, een groot stadspark met botanische tuin en verschillende cafés en musea.

In de levendige straatjes van het historische centrum zijn tal van cafés en winkeltjes te vinden. Struin langs de mooie oude gebouwen, stap een winkeltje binnen of neem plaats op een van de vele terrassen.

Bijzonder is N°5 Wine Bar, met een Nederlands tintje; er staat een wijnfles uit het jaar 1735, die voor de Noord-Hollandse kust is opgedoken uit een scheepswrak. Ze serveren hier maar liefst 500 verschillende wijnen, elk met een bijbehorende tapas. Als wijnliefhebber moet je hier dus beslist een keer zijn geweest!

Toulouse is de Europese hoofdstad voor luchtvaart en ruimtevaart. Grote bedrijven als Airbus en SPOT Satelite (een producent van zeer geavanceerde ruimte camera’s) hebben hier hun hoofdkantoor, en Frankrijk’s nationale ruimtevaartorganisatie heeft hier haar belangrijkste vestiging.

Boek eens een excursie naar de Airbus fabrieken en aanschouw met eigen ogen hoe een vliegtuig wordt gebouwd. Dit is gegarandeerd een prachtig uitje voor de kinderen!

Carcassonne

Waarschijnlijk ken je de naam Carcassonne wel van het bekende bordspel, waarbij de gelijknamige stad langzaam moet worden opgebouwd door de spelers. Maar wist je dat Carcassonne een echte stad is, en dat deze vlak bij Château Cazalères ligt?

Na een prachtige autorit van ongeveer anderhalf uur komen de beroemde stadsmuren van deze middeleeuwse plaats in zicht. Deze muren maken Carcassonne een van de grootste toeristische hotspots van Frankrijk, en dat is niet verwonderlijk. Het is namelijk een van de grootste en best bewaarde vestingsteden van Europa. Binnen de eeuwenoude muren lijkt al honderden jaren niets te zijn veranderd.

De meest bekende bezienswaardigheid is La Cité, de oude stad. Zodra je hier door de toegangspoorten loopt waan je jezelf in een ander tijdperk. De plek waar het oude centrum werd gebouwd is al duizenden jaren bewoond. De eerste sporen van bewoning dateren uit de tijd voor Christus, en sindsdien is het stuk land in handen geweest van de Romeinen, de Visigoten en de Franken.

Elk van deze heerschappen versterkte de stad door het bouwen van muren, greppels en torens. In de 13e eeuw werd Carcassonne onderdeel van het Franse koninkrijk. Vanaf dat moment vormde de stad de belangrijkste Franse verdediging tegen de koning van Aragon, die oprukte vanuit Spanje.

Dit is ook het moment dat La Cité haar huidige vorm begon te krijgen, met de kenmerkende dubbele muur, die imposante toegangspoort Porte Narbonnaise en de vele verdedigingstorens.

Toen er halverwege de 17e eeuw een definitieve vrede werd getekend tussen Frankrijk en Spanje raakte Carcassonne langzaam in verval omdat er geen geld meer werd geïnvesteerd in onderhoud en versterkingen.

Het nieuwe Canal de Midi, een kanaal dat van Bordeaux naar Montpellier loopt – en dat daardoor de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan verbindt – liep niet langs Carcassonne, waardoor het stadje niet kon profiteren van de economische opleving die het kanaal teweegbracht.

In de 19e eeuw was het zo slecht gesteld met de staat van het oude centrum dat de Franse regering besloot dat het gesloopt moest worden. Dit leidde echter tot veel verzet bij de Franse bevolking en als gevolg werd er besloten dat La Cité gerenoveerd zou worden. In 1879 was deze renovatie voltooid, en sindsdien groeide de stad uit tot een van de grootste toeristische trekpleisters van het land.

La Cité is een van de mooiste voorbeelden van een bewaard gebleven middeleeuwse stad in de wereld. Tegenwoordig vindt u hier vele winkeltjes, hotels en gezellige terrasjes. In de oude kerk kunt u genieten van het gezang van Russische artiesten. Met enige regelmaat zijn er middeleeuwse shows of festivals, en als u er bent op 14 juli kun je het beroemde vuurwerk bewonderen.

Van april tot en met oktober zijn er dagelijkse rondleidingen (in het Engels).

.

Vakantiehuis te koop

Etappe

Ook in de omgeving van de vakantiewoning.

 

Tour de France

Als je aan Frankrijk denkt dan zal er ook wel gedacht worden aan 1 van de grootste sportevenementen ter wereld. De Tour de France. De grootste wielren wedstrijd die er is. En wat is er nu mooier dan deze live bij te wonen terwijl de renners de Pyreneeën beklimmen?

Op 14 juli 2024 komt de Tour de France op slechts 30 km autorijden voorbij aan het vakantiepark. Ook andere jaren is de Tour de France op korte afstand voorbij komen rijden. Een geweldig evenement om bij aanwezig te zijn.