Verbouwing van de vakantiewoning op vakantiepark Château Cazalères?

Verbouwing van de vakantiewoning.

Uiteraard wil je de woning die je hebt gekocht geheel naar eigen smaak inrichten. Wellicht wil je een nieuwe keuken, nieuwe badkamer, nieuwe toilet of nieuwe vloer in je woning laten leggen. Veel eigenaren investeren hier graag in, het blijft natuurlijk een kwestie van smaak of je het wel of niet mooi vindt wat nu in de woning aanwezig is. Of het nu nieuw of al enige tijd gebruikt is.

Een verbouwingsplan in Frankrijk loopt wat anders dan in Nederland. Denk alleen al aan de taal die je machtig moet zijn om uitleg te kunnen geven aan een Franse aannemer en ook moet kunnen verstaan. Daarnaast hebben de Fransen de “tijd” om je plan uit te voeren.

Vanuit A Vendre Cazaleres is door de grote vraag van eigenaren het initiatief genomen om op zoek te gaan naar Nederlandse aannemers die ter plaatse de verbouwing uit kunnen voeren. Dit werkt wel zo gemakkelijk en communiceert een stuk prettiger. En dat ook nog tegen een prijs die in de meeste gevallen stukken lager ligt, tot soms wel 50% dan de aanbiedingen die aldaar ter plaatse worden aangeboden.

 

Verbouwing van de vakantiewoning – pakketten.

Voor de verbouwing heb ik een aantal pakketten voor je samen gesteld waaruit gekozen kan worden. De werkzaamheden worden altijd uitgevoerd door Nederlands sprekende aannemers. Prijzen zijn richtprijzen en afhankelijk van de keuze die je maakt voor meerwerk welke je zelf kan bespreken met de aannemer in Nederland of op het vakantiepark.

Renovatiepakket A

Richtprijs € 1.000

Wat krijg je ervoor?

Hiervoor wordt het volgend voor je uitgevoerd:

 • Reinigen dakpannen
 • Reinigen buitengevel
 • Reinigen terras

De dakpannen worden weer netjes rood en je kan het vervolgens zelf bijhouden door jaarlijks de pannen in te spuiten met een lokaal verkrijgbaar middel. Hierdoor zal er geen mos meer aan de pannen gaan hechten en blijven de pannen netjes rood. Na een aantal jaren is een compleet nieuwe behandeling wel weer aan te bevelen.

De buitengevel wordt ingespoten met een chloormiddel en is hierna weer keurig wit. Het verven van de buitengevel is niet aan te bevelen aangezien deze hierdoor niet meer kan “ademen” en er vervolgens scheuren gaan ontstaan.

Het terras wordt netjes gereinigd en is weer onkruidvrij en schoon.

De klus wordt uitgevoerd door een plaatselijke Nederlands sprekende ondernemer. Aan het einde van de klus ontvang je de definitieve rekening die ongeveer € 1.000 bedraagt.

Renovatiepakket B

Richtprijs volgt

Wat krijg je ervoor?

Hiervoor wordt het volgend voor je uitgevoerd:

 • Nieuwe PVC vloer toilet
 • Nieuwe PVC vloer badkamer
 • Nieuwe PVC vloer slaapkamers
 • Nieuwe PVC vloer woonkamer/keuken
 • Deuren worden indien nodig ingekort.

Je kan zelf in Nederland bij de leverancier de vloer uitzoeken. Er is rekening gehouden met vloerverwarming zodat deze niet belemmert wordt door de vloer.

De leverancier zorgt voor het transport van de vloer naar Frankrijk en voor het leggen van de vloer in de woning.

2 á 3 Keer per jaar, afhankelijk van het aantal opdrachten wordt er gepland om de woningen van de nieuwe vloer te voorzien. Je ontvangt tijdig bericht.

Enige dat van je wordt gevraagd is dat de kasten en bedden leeg zijn zodat deze makkelijk verplaatst kunnen worden.

 

Renovatiepakket C

Richtprijs € 7.500

Wat krijg je ervoor?

Hiervoor wordt het volgend voor je uitgevoerd:

  Installatie nieuwe keuken

  Voor elk type villa is een “basis” keuken ontwikkeld. Ter plaatse in Nederland kun je bij de keukenleverancier langs gaan om een keuze te maken uit diverse kleuren werkbladen, kleuren van de kasten etc. En dat zonder meerprijs. Wil je toch een echt specifieke kleur? Dat kan ook, de meerprijs is gering.

  Afwijken van de basis inrichting mag uiteraard. Je kan alle opties bespreken met de keuken leverancier. De prijs begint bij ongeveer € 7.500 afhankelijk van het type woning en de opties de je nog uit gaat kiezen. Vergelijk het eens met bijvoorbeeld een keuken van de IKEA en dan zie je direct dat dit een heel scherp aanbod is. De kwaliteit is ook nog eens een stuk beter.

  Je ontvangt nadat je er bent geweest van de keukenleverancier de offerte en dat is inclusief: Afbreken huidige keuken, afvoeren huidige keuken, leveren nieuwe keuken, plaatsen nieuwe keuken en aansluiten van de apparaten. Het enige dat van je wordt verwacht is dat de keuken leeg is zodra de monteur langs komt en dat je uiteraard zorgt voor een slaapplaats aangezien de monteurs meerdere dagen bezig zullen zijn.

  De keukenleverancier zal 2 keer per jaar op het vakantiepark aanwezig zijn om de keukens te installeren. Dit gebeurt veelal in maart/april en oktober/november. Je kan dit zelf afspreken.

  De richtprijs is gebaseerd op het type Campagne

  Vakantiehuis te koop

  Keuken standaard variant

  Dit is een voorbeeld van een standaard keuken in type Campagne. Keuze uit vele soorten kleuren fronten en werkbladen. Richtprijs € 7.500

  Renovatiepakket D

  Richtprijs volgt

  Wat krijg je ervoor?

  Hiervoor wordt het volgend voor je uitgevoerd:

  • Nieuwe badkamer
  • Nieuw toilet(ten)

  Momenteel wordt er nog gesproken met meerder leveranciers in Nederland.

  Zodra alles bekent is zal dit hier worden geplaatst.

  De verwachting is medio 2024

  Vakantiehuis te koop

  Keuken optionele variant

  Dit is een voorbeeld van een uitgebreide keuken in type Campagne. Aparte grote koelkast en vriezer en extra kastruimte. Keuze uit vele soorten kleuren fronten en werkbladen. Richtprijs € 9.300